Nova vest
Tenis

Nedelja, 06.02.2011.

23:20

Andersonov 'prvenac' u zavičaju

Južnoafrikanac Kevin Anderson pobedio je Somdeva Devarmana iz Indije sa 4:6, 6:3, 6:2 u finalu turnira u Johanezburgu i tako je osvojio prvi trofej u karijeri.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Anderson je 2008. izgubio finale od Kverija u Las Vegasu, a sada je kao četvrti nosilac bio najbolji u rodnom gradu.

„Toliko su mi sada proradile emocije. Ne samo jer sam osvojio titulu, nego jer sam to učinio u Južnoj Africi. To je divno iskustvo i uspomena koju ću imati celog života. Nadam se da ću sada postati još bolji teniser“, izjavio je Anderson.

„Nastaviću vredno da radim, još mnogo toga želim da postignem“, dodao je južnoafrički teniser.

Anderson je za titulu nagrađen sa 250 bodova i 76,500 hiljada dolara, a posle meča je priznao da mu je pauza zbog kiše posle samo tri gema pomogla da smiri nerve.

„Kiša je igrala malu ulogu u tome da se bolje koncentrišem i zaista sam osetio da sam drugi put izašao kao druga odoba. Iako sam izgubio prvi set, uspeo sam da odigram jako dobro u naredna dva seta i da preokrenem“.

Kevin Anderson ima 24 godine, trenutno je 56. na ATP listi, a najbolji rezultat na Grend slem turnirima postigao je na US openu 2010. godine, kada je igrao treće kolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu